Ilmasepän otsonointipalvelu

Oliko vapaa-ajan asunnon sisäilma ummehtunutta talven jäljiltä? Haiseeko uudessa asunnossasi tupakka tai jokin muu tympeä haju? Onko autosi, asuntovaunusi tai veneesi sisäilma epämiellyttävän hajuista?

Otsonointi on tehokas ja turvallinen tapa poistaa epämiellyttäviä hajuja, kuten eläinten, tupakan, ja viemärin hajua sekä raikastaa ummehtunutta ja tunkkaista sisäilmaa.
Otsonointikäsittely ei sisällä muita aineita kuin happea, joten se ei jätä jälkeensä mitään kemikaalijäämiä.

Otsoni muodostuu kolmiatomisista happimolekyyleistä, kun normaali happimolekyyli sisältää kaksi atomia. Tästä johtuen otsoni on voimakas hapetin, joka tuhoaa kaikkia tunnettuja home- ja hiivasieniä sekä bakteereja ja viruksia. Hengitettynä otsoni on vaarallinen yhdiste.

Otsoni tehoaa hyvin orgaanisista yhdisteistä johtuviin hajuhaittoihin ja lyhyemmätkin käsittelyajat usein riittävät.

Epäorgaaniset yhdisteet mm. maalit, ohenteet, liuottimet, parfyymit jne. vaativat usein pidemmän tai toistettavan käsittelyn. Lisäksi epäorgaaniset aineet yhdistettynä otsoniin saattavat reagoida muodostaen uusia yhdisteitä. Tästä johtuen tilat, joissa on tuoreita, epäorgaanisia yhdisteitä on tuuletettava hyvin huolellisesti ennen käyttöönottoa. Otsonin puoliutumisaika on lyhyt; n.1/2h eli varsinaiset riskit altistumiselle ovat pienet, kun huolehditaan riittävästä tuuletuksesta.

Otsonointikäsittelyssä on huomioitava, ettei otsonoitavissa tiloissa voida oleskella käsittelyn aikana. Myös viherkasvit, avoimena olevat elintarvikkeet sekä muut vastaavat on siirrettävä pois ennen käsittelyä. Myös huokoiset materiaalit, kuten sohvat ja sängyt vuodevaatteineen pidentävät otsonointikäsittelyn jälkeistä tuuletusaikaa. Nämä voidaan tarvittaessa suojata/eristää paikoilleen ennen käsittelyä.

Normaalisti asuintilat voidaan ottaa käyttöön vuorokauden kuluttua otsonoinnin päätyttyä; autot, asuntovaunut, veneet ja muut pienet kohteet jo muutaman tunnin kuluttua käsittelystä.